NDNV: Ani Lalić prete da će biti zaklana u centru Novog Sada

Objavljeno: 11.03.2024.

Opasni narativ koji dolazi sa samog vrha lokalne vlasti i Srpske pravoslavne crkve

Ana Lalić (foto: snimak ekrana N1) Ana Lalić (foto: snimak ekrana N1)

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) prijavilo je pretnje smrću koje je predsednica tog udruženja Ana Lalić nadležnom Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, od kojeg očekuje najbržu reakciju u cilju otkrivanja učinioca krivičnog dela i njegovog daljeg procesuiranja, saopštio je NDNV.

Naveli su da je Ana Lalić, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, dobila niz najgorih uvreda i pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

“Upozoravamo javnost da je u toku izazivanje namernih tenzija u Novom Sadu, koje je inicirano od strane gradske vlasti, pred održavanja lokalnih izbora u Novom Sadu, gde se kao povod koristi izgradnja crkve na Limanu, kako bi se građani koji su protiv izgradnje predstavili kao protivnici vere, srpstva i pravoslavlja. Smatramo da su pretnje upućene Ani Lalić upravo posledica ovog opasnog narativa koji dolazi sa samog vrha lokalne vlasti i Srpske pravoslavne crkve, naveo je NDNV.

Ana Lalić je sinoć na tribini u Dubrovniku pročitala pretnje smrću koje je dobila putem društvenih mreža. 

“Ovo su samo neke od pretnji koje sam dobila od juče”, kazala je ona na tribini “Strani plaćenik a domaći izdajnik”.

Uz pretnje smrću upućen joj je i veliki broj psovki i teških šovinističkih uvreda na njen račun. 

Ona se izvinila publici na doslovnim citatima i kazala da je želela na taj način da pokaže s kakvim pretnjama žive novinari i slobodnomisleći ljudi u Srbiji.

Tekst prenet sa portala NDNV.